Tekoon liittyvä nöyryyttäminen eli esimerkiksi pahoinpitelyn kuvaaminen ja materiaalin eteenpäin levittäminen voi jatkossa olla rikoksen koventamisperuste. Tällöin esimerkiksi sosiaaliseen mediaan jaettu video voisi tehdä pahoinpitelystä törkeän.

Vois kuvitella et noiden videoiden levittäminen on jo lainvastaista, se vois olla yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä.

Törkeän pahoinpitelyn erottaa tavallisesta lista edellytyksiä ja vaatimus siitä että teko, vaikka listan vaatimukset täyttyisi, on “kokonaisuutena arvostellen” törkeä. Se antaa oikeudelle liikkumavaraa, jonka käyttöä on välillä hankalaa ymmärtää. Jos nöyryyttäminen päätyy siihen listaan, sillä ei välttämättä ole juurikaan merkitystä, oikeudet voi vaan päättää jättää sen huomiotta, väittäen et teko ei ollut kokonaisuutena törkeä.

Sama ongelma on nöyryytyksessä rangaistuksen koventamisperusteena. Paljon riippuu millainen kirjaus siitä tulee, mitä monitulkintaisempi se on, sitä useammalla tavalla oikeudet sitä tulkitsee.

Jos nöyryyttäminen jää nykyään rangaistuksetta, voi olla että nöyryyttämisen vois olla tarpeellista mainita laissa. Se on kuitenkin aika selvästi sen toiminnan tarkoitus. Jos tämä hallitus pysyy pystyssä asian puimiseen asti, nähdään miten se sitten toteutuu.